Kielitaitoni nyt & 2 x hyödylliset kielisovellukset

Aiemmin kerroinkin, että halusin lähteä vaihtoon ulkomaille myös siitä syystä, että kielitaitoni paranisi. Ymmärrän englantia aika hyvin, mutta puhumiseen haluaisin varmuutta. Tuntuu, että englannin kielen puhumista jotenkin nolostelee. Pitäisi vaan rohkeasti puhua! (ja kohta se on vähän pakko :D)

Olen kyllä ylpeä itsestäni, kun uskalsin ottaa harjoittelussa Kirurgisessa sairaalassa englanninkielisen potilaan vastaan. Tein hänelle yksin esitietohaastattelun englannin kielellä. Pärjäsin ihan hyvin, mutta huomasi kyllä ettei ollut puhunut englantia hetkeen.

Tein hiljattain OLS-kielitestin, mikä liittyy Erasmus+ harjoitteluprosessiin. Sain siitä tulokseksi kielitason B1. Eli = ”itsenäinen kielenkäyttäjä”. Seuraava teksti kopioitu tamk.fi sivuilta, jonka kyllä allekirjoitan miltei täysin kohdallani:

”Hallitsen jokapäiväisiin tilanteisiin liittyvän sanaston mielestäni vähintään kohtalaisesti. Selviän jokapäiväisistä puhetilanteista työssä ja vapaa-aikana. Ymmärrän selkeän yleiskielisen puheen ja TV-ohjelmien pääasiat, jos puhe käsittelee minulle tuttuja asioita ja jos puhe on suhteellisen hidasta ja selkeää. Normaalitempoinen puhe saattaa tuottaa vaikeuksia, jos puhejakso on pitkä ja aihepiiri vieras. Pystyn lukemaan jokapäiväistä tai työhön liittyvää tekstiä, jos se ei vaadi syvempää kielen tuntemusta. Osaan kirjoittaa yksinkertaisia tekstejä tutuista aiheista sekä vastata lyhyesti tiedusteluihin. Hallitsen peruskieliopin.”

Kreeta, Makrigialos -18

Espanjaa en osaa lainkaan, ainoastaan perusjuttuja olen harjoitellut, kuten kiittämisen, itseni esittelyn ym. Toivottavasti opin sitäkin vähän puhumaan reissussa!

Hoitoalan sanastoa on pitänyt treenata. Olen jääkaapin oveen laittanut pari A4 kokoista sanastoa, mistä päivittäin yritän opetella lisää sanoja. Tämä on ollut hyvä kikka, koska siitä menee aika usein ohi, niin väkisinkin tulee vilkaistua sanoja.

Hyödyllisiä ilmaisia sovelluksia kielten opetteluun on ollut:

Tosi kiva äppi. Alussa jäin koukkuun ja käytin ihan päivittäin. Pitäisi taas ryhdistäytyä… Paljon eri osioita, kuten ”travel”, ”family” ja ”school”. Monipuolinen; sisältää luku-, kirjoitus-, kuuntelu- ja puheharjoituksia.

Toinen on tämä sanomapron sovellus, mistä saa valittua eri oppikirjoja ja niihin liittyvän sanaston + sanakortit. Itsellä on ladattuna kirjat ”dear patient”, ”on track1” & ”mi mundo 1-2”. Tosi kätevä sanojen opetteluun. Saatavilla siis monia eri kielien oppikirjoja!

Thaimaa, Phuket -19

Vaihdon jälkeen ”joudun” tekemään uudestaan OLS-kielitestin, sitten nähdään onko tuloksena sama taso vai onko tullut kehitystä. Palaan myöhemmin miten englannin puhuminen on lähtenyt sujumaan, sekä miten olen kehittynyt siinä ja opinko espanjaa!?

<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *