Harkka vihdoin ohi!

Tulikin näköjään parin viikon tauko täällä kirjoitteluun, menipä äkkiä! Harkka palvelutalossa on nyt ohi (loppui viime sunnuntaina) mikä on ihan kiva… Kyllä nuo harjoittelut aina vähän raskaalle tuntuu, vaikka tuokin tuttua työtä oli. Kaikki meni hyvin, sain hyvää palautetta, tutustuin kivoihin työkavereihin ja asukkaatkin olivat kyllä aivan mahtavia! Keikkarina jatkan kyseisessä paikassa.

Aloitin jo toisen harkan maanantaina, jonka teen palkallisena seuren kautta. Ensimmäinen vuoro oli Malmin sairaalassa, sisätautien osastolla. Kerran aiemmin olen ollut samalla osastolla, mutta siitä oli jo hetki aikaa. Oli kyllä mukava vastaanotto taas! Kiire kyllä oli ja 8 h aikana ehdin pitämään vain n. 20 min ruokatauon. Nyt seuraavina viikkoina keikkoja on sovittu myös Töölön sairaalaan.

Tässä keikkaa tehdessä eri sairaaloissa on kyllä hahmottunut jo kuva etten voisi mennä vakituiseksi niihin työskentelemään valmistuttuani. Keikkaa voisin tehdä välillä, mutta en vakituisena vuodesta toiseen… Työ on mukavaa, mutta hoitajia on aivan liian vähän vuorossa ja joka päivä on aivan tajuton kiire… Palkkaus on aivan liian pientä työn vastuullisuuteen nähden. Mutta saapi nähdä, ehkä sitä löytääkin itsensä ensi vuonna sieltä vakituisena työntekijänä 😀 En siis sano ei koskaan, mutta pidän kyllä hyvin epätodennäköisenä sitä

Seuraavina viikkoina onkin siis tiedossa keikkailua, muutaman kurssin suorittamista ja opparin suunnitelman tekoa, sekä esittäminen. Vaihdettiin oppari aihetta ja uusi aihe liittyy tähän koronatilanteeseen ja se on toiminnallinen opinnäytetyö. Katsotaan mitä siitä tulee!

Lempparijuttuja viime aikoina on ollut lastenhoidon opinnot (mm. synnytysjuttuja ja vastasyntyneen hoitoa), pitkät pyöräilylenkit, äitini pihalla hengailu lasten kanssa (trampoliini) & lämmeneet ilmat… Paljon olenkin tehnyt hommia meidän partsin riippumatossa <3

Innostuinkin niin paljon noista lastenhoitotyön kursseista, että päätin vaihtaa syventävät opinnot perhetyöhön (alunperin kriittisesti sairaan hoitotyö)! Ihanaa opiskella asioita, jotka kiinnostaa paljon ja joihin jaksaa keskittyä. Onneksi sairaanhoitajana voi nykyään tehdä töitä myös muualla mihin alunperin on syventynyt. Sopii tälläiselle vaihtelunhaluiselle 🙂

Suoritin muuten viimeisen lääkelaskenta kurssin hiljattain. Kursseja oli yhteensä 5 ja kaikissa oli lopuksi teoria-/lääkelaskutentti. Lääkelaskuja oli aina 5 kpl ja yksikään ei saanut mennä väärin. En voi uskoa, että minä joka olin niin surkea matskussa aikoinaan, niin sain kaikki lääkelaskut aina ekalla läpi! Ja ensimmäinen tentti vielä ilman laskinta. Piti opetella jakokulmat ja kaikki…Huhuh.

<3

2 Replies to “Harkka vihdoin ohi!”

 1. Hienoa, että sinulla onnistui harjoitteluiden suorittaminen Koronan aikaan. Terveydenhoitajan opinnoissa harjoittelut eivät ole onnistuneet (kouluterveys ja työterveys), koska toiminnat on lopetettu tai supistettu. Nyt muita opintoja on aherrettu tietokoneella, huh! Eikö olekkin jännä, kun opintoihin lähtee on jokin visio siitä, mitä haluaa? Hienoa, kun teit vaihdon syventävissä opinnoissa aidon kiinnostuksesi mukaan, siihen mikä syntyi opintojen aikana. Hyvää kesän odotusta!

 2. Heippa!

  Kiitos kommentista!

  Juu osaan olla kyllä todella kiitollinen tästä, tosi kiva kun järjestyi näin hyvin ja espanjan vaihdon peruuntumisesta huolimatta 🙂

  Tosi harmi kuulla, että sulla peruuntui nuo harkat. Ai vitsi miten mielenkiintoisia nuo paikat varmasti on! Mutta toivotaan, että syksyllä sitten onnistuisi. Onneksi saat verkkokursseja sitten käytyä nyt.

  No on kyllä hassua. Lähihoitaja opintojen alkaessa olin varma, että päiväkotiin menen töihin, mutta ajatus kyllä muuttui sitten matkan varrella… Mielenkiintoista nähdä kyllä sitten mihin kaikkialle päätyy töihin!

  Mihin muuten itse haluisit mennä terveydenhoitajana töihin jos saa udella? 😊

  Samoin sinulle kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *